De 5 beste tips om je bank schoon te maken.

Als je lang van je bankstel wilt genieten, is af en toe een goede schoonmaakbeurt nodig. Om te kijken, te relaxen of een boek te lezen. Natuurlijk ontkom je niet aan vlekken, kruimels, haren e.d., maar gelukkig is er wel wat aan te doen. Welke van de onderstaande tips je ook gaat volgen, zorg er allereerst voor dat je bank goed stofvrij is. Dus eerst in alle hoeken en gaten het vuil wegzuigen, haal ook de kussen, voor zover mogelijk, van de bank want ook onder de kussens ligt vaak genoeg!

Tip 1 De stoomreiniger

Het is een behoorlijke klus, maar met een stoomreiniger krijg je je bank toch echt het beste schoon. Als je eenmaal start met deze klus moet je hem ook afmaken anders zie je gegarandeerd verschil. Het nadeel van een stoomreiniger is dat je aardig wat water gebruikt en dat de droogtijd van je bank soms wel twee dagen kan duren. Een klus dus voor als het goed weer is en je lekker buiten in de tuin kunt zitten, zodat je bank alle tijd heeft om op te drogen.

Tip 2 Shampoo

Heb je een bankstel van textiel waar een vlek in zit, gebruik dan onverdunde shampoo op de vlek (bij voorkeur kleurloze shampoo). Wrijf goed met een vochtige spons of witte doek, als de shampoo gaat schuimen doet het z’n werk. Verwijder vervolgens met een schone witte doek het schuim weg en laat de plek goed drogen.

Tip 3 Opfrisbeurt voor je bank

Natuurlijk kan in de loop van de tijd je bank een beetje muf gaan ruiken. Om de bank lekker op te frissen doe je in een spuitfles half azijn/half water en spuit je, van een afstand, vervolgens de bank in. Een nachtje laten intrekken en de muffe geur is verdwenen. Ruikt de bank nog steeds niet lekker, herhaal het nog een keer.

Tip 4 Nog een opfristip

Heb je geen azijn in huis….. geen nood hetzelfde als bij tip 3 kan gedaan worden met een oplossing van lauw water en soda.

Tip 5 Vlekken verwijderen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en soms ontstaan er vlekken in je bank, waarvan je niet weet hoe je die moet behandelen. Wellicht dat onderstaande tips je van de vlek afhelpen. Inktvlek : drenk een doekje in wat melk en dep hiermee op de vlek. Het vet uit de melk onttrekt de inkt uit je bank. Wat je ook kunt proberen is aceton, huishoudalcohol of nagellakremover. Daarna met een vochtig doekje afnemen. Rode wijn : hiervoor zijn een aantal middeltjes, één van deze zaken heb je vast wel op voorraad. Doe één van onderstaande middeltje op de vlek en laat goed intrekken. Witte wijn zout azijn jenever bruisend water Welk middeltje je ook gebruikt, daarna de vlek spoelen met lauwwarm water. Is je bank echt toe aan vervanging of wil je gewoon graag een nieuwe bank, kom dan eens kijken in de showrooms van Bankenloods. Wij bieden een ruime collectie banken tegen outletprijzen. Bankenloods heeft diverse vestigingen in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *