BEHANDELEN EN VERZORGEN VAN UW BANKSTEL

Als u een nieuw bankstel heeft aangeschaft, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. De levensduur van uw bank is mede afhankelijk van de soort bekleding, de intensiteit van het gebruik van de bank en het onderhoud van de bank. Elke type bekleding heeft zo zijn eigenschappen, duurzaamheid en onderhoudseisen.

Onderhoudstips voor een stoffen bank

Een stoffen bank moet je minimaal eenmaal per week goed stofzuigen. Met name in de randjes, tussen de plooien van de stof gaat vaak vuil zitten wat niet direct zichtbaar is. Zorg voor de goede zuigmond op je stofzuiger, zodat al het vuil wordt opgezogen. In de winkel zit de stof strak gespannen op de bank, dit zal na verloop van tijd toch gaan plooien door het gebruik. De kussens moeten regelmatig goed worden opgeschud om verzakkingen en plooivorming te voorkomen. Heb je last van pilling op de bank, gebruik dan een pluizenkam of textiel tondeuse. Om verkleuring van je bank tegen te gaan, kun je hem het best niet te dicht bij een warmtebron plaatsen en niet in direct zonlicht.

Onderhoudstips voor een leren bank

Een leren bank is een natuurproduct en zal na verloop van tijd altijd gaan plooien. Dit maakt het bankstel eigenlijk alleen maar mooier. Probeer de bank uit het zonlicht te houden om verkleuring tegen te gaan en zet de bank niet direct naast de centrale verwarming, dan wordt de bank niet flets en gaat niet craqueleren. Het leer wat voor de meeste meubels wordt gebruikt, komt van koeien. De verschillende behandelingen die het leder ondergaat voor het op een bankstel gaat bepaald het type leder. Je kunt de verschillende soorten onderverdelen in: ❖ Open leder​: is een duurdere leersoort. Praktisch gezien is het moeilijk schoon te houden, verkleurt het snel en vlekken trekken makkelijk in het leer, zodat je het minder goed schoon krijgt. ❖ Geschuurd leder​: ook wel nubuck leder of suède genoemd is qua onderhoud hetzelfde als open leer. Qua uiterlijk is geschuurd leer luxe, het voelt warm aan en heeft een mooie diepe kleur. ❖ Afgedekt leder​: is makkelijk in onderhoud en verkleurd niet snel en is goed te onderhouden. Afgedekt leer is zeer gebruiksvriendelijk. Open en geschuurd leer kun je vooraf het beste preventief behandelen met een impregneermiddel. Je kunt de leren bank reinigen met een reinigingsmiddel om vuilaanslag te verwijderen. Aangezien zo’n middel een ontvettende werking heeft, moet het leer daarna wel weer ingevet worden. Regelmatig leeronderhoud is belangrijk, omdat het voorkomt dat het leder begint te barsten en uitdroogt. Bent u dus op zoek naar goede verzorgingsproducten voor het onderhoud van uw bank, kom dan langs bij Bankenloods. In samenwerking met Oranje Furniture Care B.V. verkopen wij diverse onderhoudsproducten, wij hebben reinigingssets voor zowel uw stoffen als leren bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *