De bankentrends van 2020

Het kiezen van een bank is geen makkelijke beslissing. Een bank speelt een grote rol in jouw woonkamer en is daarbij ook nog eens een echte eyecatcher. Om je op weg te helpen bespreken wij een aantal banken trends van 2020. 

Industriële banken

De industriële banken zijn al jarenlang erg populair en zitten ook dit jaar weer tussen de bankentrends! Bij industrieel wordt vaak gedacht aan donkere kleuren, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn genoeg industriële banken in lichte kleuren als wit, zand en grijs. Combineer de lichte banken dan juist met wat meer opvallende accessoires zoals kussen en kleedjes voor de finishing touch van jouw bank. 

Landelijke banken

Bij de landelijke banken, die vallen onder de bankentrends van 2020, gaat het voornamelijk om het gebruik van grote meubels in combinatie met aardse kleuren en geeltinten. De geeltinten zijn voor veel mensen best heftig, maar een geelkleurige bank in combinatie met natuurlijke aardtinten in de rest van de woonkamer zorgen voor een perfecte combinatie van de verschillende kleurtinten! 

Bruinkleurige banken

Waar voorheen de donkergrijze en zwarte banken altijd erg populair waren, haalt bruin deze twee kleuren dit jaar in op het gebied van de bankentrends. Bruinkleurige tinten zorgen voor een romantisch en modern gevoel in de woonkamer. Wellicht is dit wat uit je comfort zone? En hoe combineer je deze kleur met de rest van de woonkamer? Bruine kleurtinten bieden veel verschillende mogelijkheden. Combineer deze kleur bank bijvoorbeeld met caramel en oudroze tinten om er één geheel van te maken.  

Back to basic

Rust en ruimte creëren in jouw woonkamer doe je met banken in de mooiste aardtinten. Deze bankentrend is al jarenlang erg populair en is ook weer te vinden in 2020! Vrijwel elke bankstijl biedt aardtint kleuren en je creëert voor jezelf een ruim scala aan verschillende soorten banken. Combineer deze bankstijl met de mooiste accessoires voor een uniek effect in de woonkamer.  

Royale hoekbanken

Als je een grote woonkamer tot je beschikking hebt is dit misschien wel de ideale bank: een royale hoekbank. Royale hoekbanken zitten niet voor niets tussen de bankentrends van 2020, het zijn dan ook echte eyecatchers voor in jouw woonkamer. Combineer een royale hoekbank met een mooie bijzettafel en verschillende kussens voor de finishing touch.